Spaar de Duiventoren en het Blik
/

De groene long van Dongen en Oosterhout

De vereniging heeft als doel het behoud van de natuurgebieden de Duiventoren en het Blik, de groene long van Dongen. Op dit moment bedreigd door de provincie die daar met steun van de gemeenteraden van Dongen en Oosterhout een weg doorheen willen leggen.  Wij willen een stem geven aan inwoners en omwonenden van Dongen die net als wij vinden dat de natuur èn het verbeteren van de bestaande weg een kans verdienen.  

Bestuur

Het bestuur bestaat uit René Roovers voorzitter, Kees Claasen secretaris en Jan Kosse penningmeester.  Het secretariaat is gevestigd op Doelstraat 9, 5101PA Dongen.

Contact

Het email-adres van de vereniging  is info@spaardeduiventorenenhetblik.nl. Indien nodig kunt telefonisch contact opnemen met voorzitter René Roovers, telefoonnummer 0624773824.

Lid worden

U kunt zich aanmelden als lid via een email naar info@spaardeduiventorenenhetblik.nl met als onderwerp lidmaatschap. De contributie bedraagt €5,00 per jaar. U kunt de contributie voor 2018 overmaken op rekeningnummer  NL15SNSB0706015746 t.n.v.  Spaar de Duiventoren en het Blik onder vermelding van Lidmaatschap Vereniging plus uw naam.

Werkgroep 

De werkgroep, voorheen het actiecomité Handen af van de Duiventoren en het Blik houdt zich onder andere bezig met de plannen van de provincie voor een nieuwe N629. De leden van de werkgroep zijn:

Leon van Assche,  Bert Brakkee, Marga van Broekhoven, Kees Claasen, Gerrit Draisma, Peter Graafmans, Jan Kosse, Joyce van Loon, Ellie Oerlemans, René Roovers, Bob Spruijt.